Για εμάς...

Η Μαριάνα Καβρουλάκη είναι Πειραματική αρχαιολόγος – Ιστορικός διατροφής. Ερευνά την ελληνική διατροφή και γαστρονομία και από το 2000 ασχολείται με την πειραματική αναπαραγωγή ιστορικών συνταγών είτε χρησιμοποιώντας αρχαίες τεχνικές ή προσαρμόζοντας τες στη σύγχρονη κουζίνα. Με το ίδιο πάθος που σχεδιάζει διαδραστικές εδώδιμες εμπειρίες οι οποίες φέρνουν στη ζωή  τη γαστρονομία της Αρχαιότητας και του Βυζαντίου, ερευνά τις σχέσεις μεταξύ τέχνης και φαγητού και τη χρήση του φαγητού ως εκφραστικό και αφηγηματικό μέσο. Η δουλειά της παίρνει πολλές μορφές όπως δημιουργία pop-up δείπνων, πειράματα ιστορικής γαστρονομίας, ομιλίες και εδώδιμες εγκαταστάσεις για μουσεία, αίθουσες τέχνης, ιδιώτες και διοργανώσεις συνεδρίων γαστρονομίας.

Έχει γράψει το βιβλίο "Η Γλώσσα της Γεύσης" (εκδ. Άσπρη Μέρα~ Gourmand award 2012) και την "Περιπέτεια της Διατροφής στην Ελλάδα" (Εστία, υπό έκδοση). Τον τελευταίο χρόνο συγκεντρώνει υλικό για τις ''Ιστορίες Μετανάστευσης'' και θέλει να πιστεύει ότι σύντομα θα τελειώσει την έρευνα για τις περιόδους πείνας στην Ελλάδα και την επιρροή τους στην κουζίνα.

Είναι η ιδρύτρια και βασική διοργανώτρια των Συμποσίων της Ελληνικής Γαστρονομίας, συνεδρίου το οποίο επαναλαμβάνεται κάθε δύο χρόνια στην Κρήτη.
Σκέψεις της για την ελληνική γαστρονομία μπορείτε να διαβάσετε και εδώ.0 comments :

Post a Comment