ΓΕΥΣΕΙΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ
For English press here         
                                              
                                                                                                                                   Το blog                                     
                                                                                                   


                         


Kαλώς ήρθατε στο κόσμο του Greek Culinary History & Cooking Adventures!

Το φαγητό αποτελεί ένα σημαντικό μέρος της Ελληνικής κουλτούρας και τόσο η γνωριμία με την εξέλιξή του στη διάρκεια του χρόνου και η επαφή με την προετοιμασία ιστορικών πιάτων όσο και η συμμετοχή σε ειδικές διαδραστικές γαστρονομικές εκδηλώσεις όπου το φαγητό χρησιμοποιείται ως αφηγηματικό και καλλιτεχνικό μέσο μπορούν να γίνουν πεδίο συναρπαστικών εμπειριών. 


Σεμινάρια ιστορικών κουζινών, ιστορικά δείπνα τα οποία συνοδεύονται με ομιλίες ή χρησιμοποιούν τη συναισθησία για την προσέγγιση του θέματος γύρω από το οποίο περιστρέφονται, pop-up διαδραστικές εδώδιμες εμπειρίες  performances και εδώδιμες εγκαταστάσεις οι οποίες ερευνούν τις σχέσεις μεταξύ τέχνης και φαγητού και τη χρήση του φαγητού ως εκφραστικό και αφηγηματικό μέσο, εργαστήρια, διαλέξεις, ερευνητικά προγράμματα που αφορούν την ιστορία και την ανθρωπολογία του φαγητού, θεματικό catering και ένα συνέδριο, τα Συμπόσια της Ελληνικής Γαστρονομίας, αποτελούν ένα μέρος των δραστηριοτήτων του GCH&CA.

Η συνεργασία με καλλιτέχνες, παραγωγούς και επιστήμονες από διάφορους κλάδους έχει σαν αποτέλεσμα  τη δημιουργία μοναδικών events.

Aπευθυνόμαστε σε ιδιώτες, μουσεία, γκαλερί, εταιρείες και γενικά σε όσους ενδιαφέρονται για διαδραστικά γαστρονομικά events και παιγνιώδη εδώδιμα περιβάλλοντα. 

Σε κάθε περίπτωση, σκοπός μας είναι να δημιουργήσουμε στιγμές απόλαυσης, έκπληξης, περιέργειας και ερωτηματικών σε συνδυασμό με τη γνώση.

Σας προσκαλούμε λοιπόν να γίνετε συνταξιδιώτες μας σε αυτή τη θαυμάσια περιπέτεια που λέγεται Ελληνική Γαστρονομία!