ΜΙΚΡΟΙ ΠΕΡΙΠΑΤΟΙ ΚΑΙ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ


Πρωϊνό με το βλέμμα στο πέλαγος
Ένα ιδιαίτερο πρωϊνό στο βυζαντινό τείχος των Χανίων έχοντας μπροστά μας τη θάλασσα. Καθώς θα μιλάμε για Βυζαντινούς, Βενετσιάνους και Οθωμανούς εμπόρους και μυρωδικά κλεισμένα σε επτασφράγιστα κουτιά θα κάνουμε
 ένα εκλεκτό πικνίκ με τρόφιμα από διάφορες ιστορικές περιόδους. Οι συμμετέχοντες  θα δοκιμάσουν συνταγές που σχετίζονται με το παρελθόν και το παρόν της πόλης και θα ακούσουν μικρές ιστορίες και μύθους που αναφέρονται στα Χανιά και την γαστρονομία τους στο πέρασμα των αιώνων.
Διάρκεια: 3 ώρες. Τιμή: 70 ευρώ ανά άτομο.

Γαστρονομική Οδύσσεια στα Χανιά

O τετράωρος περίπατος μας προσφέρει διαφορετικές γευστικές δοκιμές, οι οποίες συνθέτουν την πλούσια ιστορία και γαστριμαργική κουλτούρα των Χανίων.

Άραβες, Ενετοί, Οθωμανοί και Έλληνες πρόσφυγες από τη Μικρά Ασία, πέρασαν από εδώ προσθέτοντας τα αρώματα τους στις τοπικές κουζίνες. Θα απολαύσουμε μια πολυαισθητηριακή γαστρονομική εμπειρία, θα δοκιμάσουμε διαλεχτές λιχουδιές από επιλεγμένα καταστήματα  έχοντας με αυτό τον τρόπο την ευκαιρία να καταλάβουμε καλύτερα την γαστρονομική ιστορία της πόλης αλλά και το πως και που τρώνε οι ντόπιοι.
Θα επισκεφτούμε το μουσείο των Χανίων όπου θα παρατηρήσουμε ορισμένα μαγειρικά σκεύη και αμέσως μετά θα επισκεφτούμε κοντινό εργαστήριο αγγειοπλαστικής για να δούμε σύγχρονες εκδοχές τους και  θα πάρουμε μέρος σε μικρή γευσιγνωσία εδεσμάτων  από τις κουζίνες της αρχαίας, βυζαντινής, ενετοκρατούμενης και οθωμανοκρατούμενης Κρήτης.

Διάρκεια: 4 ώρες. Τιμή: 100 ευρώ ανά άτομο.
Για λεπτομερές πρόγραμμα παρακαλώ επικοινωνείτε στο mkavroulakis@gmail.com και στο 6907552349.

0 comments :

Post a Comment