Wednesday, March 16, 2016

Γεύσεις Ιστορίας: Κρητική Πολιτεία

Οταν η Δύση συνάντησε την Ανατολή στο τραπέζι.
Πολυαισθητηριακό εργαστήριο με θέμα την επιρροή της πολιτικής, των σκοπιμοτήτων και της μόδας στην καθημερινή κουζίνα αλλά και στους επαγγελματικούς χώρους εστίασης κατά τη διάρκεια της Κρητικής Πολιτείας (1896-1913).  Οδηγοί μας η ιστορία, οι περιγραφές των περιηγητών, οι εξελίξεις στη γαστρονομία σε Ανατολή και Δύση, οι ιστορικές συνταγές και η γευσιγνωσία.








Μενού ιστορικής γευσιγνωσίας
Μπόζα (παχύρευστο ρόφημα που παράγεται με τη ζύμωση δημητριακών)
Ατζέμ, το πέρσικο πιλάφι (αρνί, ρύζι,βούτυρο, φυστίκι Αιγίνης, σταφίδες, κάρδαμο κ.α.)  
'Η βασίλισσα των σαλατών' (πιπεριές ψημένες στη χόβολη, κρεμμύδια, αγουρίδα)
Το τσουρέκι του πρίγκιπα Γεωργίου
Μπουτένιον μυζήθρας (μυζήθρα, αυγά, ζάχαρη)
εγγλέζικες τάρτες
Σερμπέτι ανθέων
Πίπερμαν (λικέρ μέντας)
κ.α


Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου, ώρα 11.00-13.00.
Serenissima Boutique Hotel, Σκουφών 4 Χανιά.

Για περισσότερα κάνετε κλικ ΕΔΩ

0 comments :

Post a Comment