Thursday, September 5, 2013

Αναβίωση Βυζαντινών Γεύσεων






Δείπνο  εμπνευσμένο από τις πληροφορίες που διαθέτουμε για τη διατροφή της Κωνσταντινούπολης του 12ου αιώνα. Το μενού περιλαμβάνει πιάτα που θα μπορούσαν να εμφανίζονται τόσο στις λαϊκές κουζίνες όσο και στα τραπέζια των ανώτερων τάξεων της πρωτεύουσας μιας αυτοκρατορίας χριστιανικής, η οποία όμως υπήρξε χωνευτήρι γαστρονομικών παραδόσεων. To δείπνο παρατέθηκε στο Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων στις 13 Ιουλίου 2012, 


Η πρώτη σειρά πιάτων του δείπνου:

Φακή με ξίδι, κόλιαντρο, ρου.

Φάβα μαυρομάτικων φασολιών με ξίδι και μέλι.


Μαύρες ελιές με οξύμελι και σινάπι
Σφουγγάτο

Παξιμάδι


Πληροφορίες για μια άλλη γαστρονομική εκδήλωση με θέμα "Ματιές στα τραπέζια των πλούσιων και των φτωχών της Κωνσταντινούπολης της εποχής των Κομνηνών (11ος - 12ος αιώνας μ.Χ.)" μπορείτε να βρείτε   εδώ.

0 comments :

Post a Comment