Thursday, September 5, 2013

Στη Mηχανή του Xρόνου

 Ένα ταξίδι με γεύσεις και εδώδιμα σύμβολα που ξεκίνησε από τα ομηρικά χρόνια και έφτασε μέχρι τις ημέρες μας, για τους Φίλους του Αρχαιολογικού Μουσείου των Δελφών (6/10/2012).


Χοιρίδιο γεμισμένο με κοτόπουλο το οποίο ήταν γεμισμένο με ορτύκι γεμισμένο με  αυγό  που είχε μέσα του ένα στρείδι.


Ψωμί με ζαφορά εμπνευσμένο από τη Σφίγγα των Ναξίων η οποία βρίσκεται στο Μουσείο των Δελφών.
Μενού
Πρώτα πιάτα
Ρεπάνια
(ρεπάνια, κρασί, ξύδι, μέλι, σιναπόσπορος)
Ελιές
(μαύρες ελιές σερβιρισμένες με μέλι και σπόρους αρωματικών φυτών)
Αρακάς
(αρακάς μαγειρεμένος με πράσσο και άνηθο και σερβιρισμένος με φρέσκο άνηθο)
Φακή
(φακή μαγειρεμένη με φρέσκο κόλιαντρο, ξύδι, σουμάκι, ελαιόλαδο)
Πληγούρι
(πληγούρι από κριθάρι )
Απάκι
(χοιρινό καπνιστό)
Μοretum
(τυρί, σκόρδο, σέλινο, κόλιαντρο, ελαιόλαδο, ξίδι)
Αντίδια
(βραστά αντίδια σερβιρισμένα με ελαιόλαδο και γάρο)
Βωλητίνος άρτος
(αλεύρι ζειάς, παπαρουνόσπορος, ελαιόλαδο, χόνδρος)
Κύρια πιάτα

Μύμα
(κοτόπουλο, τυρί, ξύδι, σταφίδες, κύμινο, θρούμπι, κόλιαντρο, σκορδολάσαρο, κρεμμύδι, παπαρούνα, ρόδι)
Γεμιστό γουρουνόπουλο
(γουρουνόπουλο γεμισμένο με μικρά πουλιά, κοτόπουλο, αυγά κ.α.)
Μαυρομάτικα φασόλια με μέλι και σιναπόσπορο
(μαυρομάτικα φασόλια, σιναπόσπορος, μέλι, μαϊντανός, κύμινο, ξίδι, οινόγαρο, πιπέρι)
Μεταξωτός άρτος
(αλεύρι, κρόκος)
Γλυκίσματα
Πλακούντες με μέλι, τυρί και ξηρούς καρπούς
Ποτά

Kυκεών
(κρασί, κριθάλευρο, τυρί)
Κόνδιτον
(κρασί, κανέλα, γαρίφαλο, στάχος, πιπέρι)


0 comments :

Post a Comment