Η συναρπαστική πορεία του ροφήματος ''του διαβόλου'' με οδηγούς ιστορίες για τη διαδρομή του, για το πάθος που ενέπνευσε σε διανοούμενους και επαναστάτες και γεύσεις ιστορικών ροφημάτων και συνοδευτικών γλυκισμάτων. Το εργαστήριο oλοκληρώθηκε με γευσιγνωσία μονοποικιλιακών καφέδων.
27 Δεκεμβρίου, ώρα 11.00-13.00 στο Serenissima Boutique Hotel. Με την ευγενική συμμετοχή του Petrof Iosif και του ζωγράφου Γιάννη Διαλινού.
Μια μικρή ιδέα από το 'μενού':
Αβυσσηνιακό quishir (15oς αι.)
Tραγανά χωνάκια με γέμιση καφέ (17ος αι.)
Ο καφές και τα συνοδευτικά του στα Οθωμανικά παλάτια και στα καφενεία της Οθωμανοκρατούμενης Ελλάδας. (16ος -17ος αι.)
''Αυγά'' με καφέ (18ος αι.)
Ο καφές του Βολταίρου και του Μπαλζάκ
Βοn-bons καφέ του 19ου αι.
Ο καφές στην Οθωμανική αυλή και το συνοδευτικό σερμπέτι (19ος αι.)
Το διάσημο black coffee cake των αρχών του 20ου αι.
Ψευτοκαφέδες για τις περιόδους έλλειψης
Γευσιγνωσία μονοποικιλιακών καφέδων
και άλλα...
0 comments :
Post a Comment