Tuesday, May 14, 2013

ΠΙΤΕΣ


Η παρασκευή της πίτας είναι μια μορφή τέχνης στενά συνδεδεμένης με την Ελληνική γαστρονομική παράδοση.





Πλακούντας ζυμωμένος με γάλα, φρέσκο τυρί και μέλι.




Σαραντόπιτα~ πίτα με 40 φύλλα



Σουσαμόπιτα




Η τάξη κάνει μια μικρή αναδρομή στην ιστορία της πίτας και κατόπιν επικεντρώνεται τόσο στις αλμυρές όσο και στις γλυκές πίτες. Αρχαίοι πλακούντες, άζυμες πίτες, τοπικές λιχουδιές όπως το χανιώτικο μπουρέκι,  η σησαμόπιτα, η ζαρκόπιτα  και άλλες, αποκτούν τη θέση τους σε αυτό το μάθημα.
Οι συμμετέχοντες μαθαίνουν να φτιάχνουν απλό φύλλο, κουρκούτι καλαμποκάλευρου και να δουλεύουν με φύλλο εμπορίου για να φτιάχνουν αλμυρές και γλυκές λιχουδιές. Σύνολο: πέντε συνταγές οι οποίες αλλάζουν ανάλογα με την εποχή.

Αριθμός συμμετεχόντων: 6-8. Οι συνοδοί είναι ευπρόσδεκτοι και μπορούν να πάρουν μέρος στο δείπνο που ακολουθεί το μάθημα.
Διάρκεια: περίπου 3 ώρες
Τιμή: 75 € ανά μάγειρο και 25 € ανά συνοδό.

0 comments :

Post a Comment