Tuesday, May 14, 2013

Ο ΑΡΤΟΣ ΗΜΩΝ...


Εισαγωγή στην ιστορία του Ελληνικού ψωμιού και μάθημα παρασκευής ψωμιού.















Μετά από μια σύντομη εισήγηση στην ιστορία του ψωμιού από τα νεολιθικά χρόνια μέχρι σήμερα  θα ασχοληθείτε με διάφορα ζητήματα που αφορούν στην παρασκευή διαφορετικών ειδών ψωμιού: την επιλογή των αλεύρων, το προζύμι, τη χρήση άλλων διογκωτικών υλών, το ψήσιμο σε πλάκα, σε πέτρες,  σε αντίγραφο αρχαιοελληνικού πνιγέα, σε αντίγραφο βυζαντινής σχάρας, και σε ξυλόφουρνο και τη χρήση του ψωμιού σε διάφορα πιάτα.


Αριθμός συμμετεχόντων: 8-10. Οι συνοδοί είναι ευπρόσδεκτοι· μετά το μάθημα παίρνουν μέρος σε ελαφρύ γεύμα ή δείπνο που αντλεί την έμπνευσή του από πληροφορίες που έχουμε για συνταγές και τρόπους παρασκευής από την αρχαιότητα μέχρι τα οθωμανικά χρόνια.

Διάρκεια: 4 ώρες συμπεριλαμβανομένου του δείπνου ή του γεύματος. 
Τιμή: 100 € ανά συμμετοχή και 30€ ανά συνοδό.

0 comments :

Post a Comment