Aπό τη Ρώμη στην Κρήτη: Ακολουθώντας τα Γαστρονομικά ΄Ιχνη των Ρωμαίων.
Πολυαισθητηριακό εργαστήριο με οδηγούς την ιστορία, την αρχαιολογία, τις εξελίξεις στη γαστρονομία της Ρώμης και τις επιρροές της στο φαγητό της Κρήτης, τις ιστορικές συνταγές και τη γευσιγνωσία.
Kυριακή, 11 Σεπτεμβρίου, ώρα 11πμ. - 13μμ.
Mενού
Gustum de curcubitis
Κολοκυθάκια, πιπέρι, κύμινο, ασαφετίδα, πήγανος, ξίδι, liquamen, πετιμέζι.
Αγγούρι και καρπούζι
Αγγούρι και καρπούζι, πιπέρι, φλισκούνι, μέλι, ξίδι, liquamen.
Μoretum
Σκόρδο, τυρί, σέλινο, φρέσκο κόλιαντρο, ξίδι.
Μixtura cum sesamis
Δυόσμος, απήγανος, φρέσκος κορίανδρος, μαϊντανός, πράσα, μαρούλι, ρόκα, ξίδι, σησάμι, ελαιόλαδο.
Φακοπτισάνα
Φακή, βρώμη, ύσσωπον, πράσσο, άνηθος.
Τορτίον
Ψιλοκομμένο χοιρινό, μπαχαρικά.
Χοιρινό σε σάλτσα σύκου -γλυκού κρασιού.
Χοιρινό, κόλιαντρο, σύκα, ρίγανη, μαϊντανός, κρασί, ξίδι.
Ψωμί ψημμένο σε testum (αντίγραφο φορητού ρωμαϊκού φούρνου)
Ξηροί καρποί, πιπέρι, μέλι
0 comments :
Post a Comment