(Γεύσεις Ιστορίας 4)
Κυριακή 6 Νοεμβρίου, ώρα: 11.00-13.00
Πολυαισθητηριακό εργαστήριο με οδηγούς την ιστορία, την εικονογραφία, το εμπόριο, τις εξελίξεις στη γαστρονομία της Κομνήνειας περιόδου και την γευσιγνωσία.
Περιορισμένος αριθμός θέσεων.
ΜΕΝΟΥ
Για
ένα φτωχικό τραπέζι
-
Φασούλιον αλεστόν, δίεφθον οξομέλιτι
Φάβα
μαυρομάτικων φασολιών, ξίδι, μέλι
-
Μαύρες ελαίες οξομέλιτι και σίναπη
Μαύρες
ελιές, ξίδι, μέλι, σινάπι
-
Λάχανο
Λάχανο
με γάρο, ελαιόλαδο και ξίδι
-
Ψωμιά ολικής άλεσης ψημένα σε αντίγραφο βυζαντινής σχάρας και στη στάχτη.
Για ένα πλούσιο τραπέζι
-
Σφουγγάτο
Αυγά
σφουγγάτο
-
Συκώτι μαγειρεμένο με κρασί
- Χοιρινό με οξύμελι
Χοιρινό,
ξίδι, μέλι, αρωματικά
-
Άρτος μεταξωτός
Πολύ
καλά κοσκινισμένο σιταρένιο αλεύρι,
νερό, γάλα
Ό,τι
προστάζει η υγεία
-
Τήλις
Μοσχοσίταρο,
νερό, μέλι, μπαχαρικά
-
Maghmuma
Μελιτζάνες,
αρνί, κρεμμύδι, ξίδι, ζαφορά, κόλιαντρο,
κύμινο, κάρο, πιπέρι, κανέλα, πιπερόριζα
Επιδόρπιο
-
Ρυζόγαλο
Ρύζι,
κατσικίσιο γάλα, αμύγδαλα, μέλι.
Για
τον αποχαιρετισμό
-
Κόνδιτο
Κρασί,
κανέλα,
γαρίφαλο, ναρδόσταχυς, μαύρο πιπέρι,
μέλι
Κτήμα
Κανδηλιέρη, Άνω
Δαράτσος.
Κρατήσεις: 6907552349 και mkavroulakis@gmail.com
Τιμή: 15 ευρώ και 13 ευρώ για φοιτητές και μαθητές.
Κρατήσεις: 6907552349 και mkavroulakis@gmail.com
Τιμή: 15 ευρώ και 13 ευρώ για φοιτητές και μαθητές.
0 comments :
Post a Comment