Monday, October 31, 2016

ΠΛΟΥΣΙΟΙ ΚΑΙ ΦΤΩΧΟΙ.Ρίχνοντας ματιές στις βυζαντινές κουζίνες του 11ου και 12ου αι.






(Γεύσεις Ιστορίας 4)

Κυριακή 6 Νοεμβρίου, ώρα: 11.00-13.00

Πολυαισθητηριακό εργαστήριο με οδηγούς την ιστορία, την εικονογραφία, το εμπόριο, τις εξελίξεις στη γαστρονομία της Κομνήνειας περιόδου και την γευσιγνωσία.

Περιορισμένος αριθμός θέσεων.







ΜΕΝΟΥ

Για ένα φτωχικό τραπέζι

  • Φασούλιον αλεστόν, δίεφθον οξομέλιτι
Φάβα μαυρομάτικων φασολιών, ξίδι, μέλι
  • Μαύρες ελαίες οξομέλιτι και σίναπη
Μαύρες ελιές, ξίδι, μέλι, σινάπι
  • Λάχανο
Λάχανο με γάρο, ελαιόλαδο και ξίδι
  • Ψωμιά ολικής άλεσης ψημένα σε αντίγραφο βυζαντινής σχάρας και στη στάχτη.


Για ένα πλούσιο τραπέζι

  • Σφουγγάτο
Αυγά σφουγγάτο
  • Συκώτι μαγειρεμένο με κρασί
  • Χοιρινό με οξύμελι
Χοιρινό, ξίδι, μέλι, αρωματικά
  • Άρτος μεταξωτός
Πολύ καλά κοσκινισμένο σιταρένιο αλεύρι, νερό, γάλα


Ό,τι προστάζει η υγεία
  • Τήλις
Μοσχοσίταρο, νερό, μέλι, μπαχαρικά


'Ενα δώρο από τους Άραβες
  • Maghmuma
Μελιτζάνες, αρνί, κρεμμύδι, ξίδι, ζαφορά, κόλιαντρο, κύμινο, κάρο, πιπέρι, κανέλα, πιπερόριζα

Επιδόρπιο
  • Ρυζόγαλο
Ρύζι, κατσικίσιο γάλα, αμύγδαλα, μέλι.

Για τον αποχαιρετισμό
  • Κόνδιτο
Κρασί, κανέλα, γαρίφαλο, ναρδόσταχυς, μαύρο πιπέρι, μέλι



Κτήμα Κανδηλιέρη, Άνω Δαράτσος.
Κρατήσεις: 6907552349 και mkavroulakis@gmail.com
Τιμή: 15 ευρώ και 13 ευρώ για φοιτητές και μαθητές.

0 comments :

Post a Comment