Thursday, March 9, 2017

Γεύσεις Ιστορίας 4- ''Παράξενες υιοθεσίες: Η γαστρονομία της Ενετοκρατούμενης Κρήτης''

Χίλιες γεύσεις και χίλια χρώματα ανάμεσα σε Βενετία και Κρήτη.
Πολυαισθητηριακο εργαστήριο με οδηγούς την γευσιγνωσία, τις ιστορικές συνταγές, την ιστορία της γαστρονομίας, τη λογοτεχνία, την τέχνη, τη μόδα και την πολιτική.

12 Mαρτίου 2017. Ξενοδοχείο Serenissima, Σκουφών 4 Χανιά







ΜΕΝΟΥ

De la insaleggiata di cipolle
​Σαλάτα κρεμμυδιών ψημένων στα κάρβουνα​

Frictata – Mια ομελέτα από ένα σπουδαίο μάγειρο
Αυγά, ζωμός από σέσκουλα, μαϊντανό, μποράντζα, δυόσμο, μαντζουράνα, φασκόμηλο.

Ομελέτα χωρίς αυγά για τις νηστείες
Σπανάκι, σέσκουλα, βότανα, ελαιόλαδο

Αλιάδα
Ψωμί, καρύδια, σκόρδο, ζωμός κρέατος ή βοτάνων

Από την παλέτα στο φαγητό:
Χρώμα στα lasanas της Βενετίας και στα μακαρόνια της Κρήτης​
Ζυμαρικά, ζαφορά, βότανα

Ψητά τυριά σε ντελικάτη ζύμη
Δάνεια και αντιδάνεια: Μορταδέλλα
Καινούριες τροφές από ένα Νέο Κόσμο: Φασόλια
Mια σαλάτα για αχαμνούς και γέροντες
Μαρούλι, ρόκα, κάρδαμον, δυόσμος, σκόρδο, κρεμμύδι κ.α.

Frisopo από κρητικά σιτάρια: παξιμάδια για ναυτικούς και ταξιδιώτες.
Πασχαλινή fogatsa για ντελικάτα στομάχια
Αλεύρι, πρόβειο γάλα, βούτυρο, αυγά

Torta Commune 
Τυρί, σταφίδες, μπαχαρικά

Fritelle de Pome Per Quaresima (τηγανίτες μήλου για την Σαρακοστή)
και μήλα ψητά με ζαχαρωμένο γλυκάνισο

Aρωματικά σιρόπια

0 comments :

Post a Comment