Μια σύντομη εισαγωγή στο φαγητό, τις μαγειρικές μεθόδους και τους εμπορικούς δρόμους της αρχαίας Ελλάδας παραχωρεί τη θέση της σε μια βουτιά στην αρχαία Ελληνική κουζίνα. Η τάξη, χρησιμοποιώντας τα αρχαιολογικά δεδομένα και τους ‘Δειπνοσοφιστές» του Αθήναιου* ως πηγή έμπνευσης , θα μάθει πως να αναπαράγει αρχαίες Ελληνικές συνταγές σε σύγχρονες κουζίνες ή σύμφωνα με την πειραματική αρχαιολογία. Μόλις τελειώσει το μαγείρεμα η ομάδα τρώει ό,τι έχει ετοιμάσει.
Συμμετέχοντες: 6-8 άτομα ανά τάξη. Οι συνοδοί είναι ευπρόσδεκτοι να συμμετάσχουν στο γεύμα που ακολουθεί το μάθημα.
Αιματίας, το αιματηρό λουκάνικο των κλασικών χρόνων |
Η τάξη διαρκεί περίπου 4 ώρες και η τιμή είναι 100 ευρώ ανά μάγειρο και 30 ευρώ ανά συνοδό. Ένα μέρος του μαθήματος γίνεται σύμφωνα με τις αρχές της πειραματικής αρχαιολογίας.
Ανάλογα με την εποχή και τη ζήτηση, τα σεμινάρια αναφέρονται στα ομηρικά χρόνια, στην Αθήνα των κλασσικών χρόνων ή στην ελληνιστική εποχή.
*Συμπίλλημα εκατοντάδων αρχαίων Ελληνικών έργων που αναφέρονται στο φαγητό, το ποτό, έθιμα και τρόπους συμπεριφοράς γύρω από το τραπέζι.
0 comments :
Post a Comment